КОНТАКТ

Страхињића бана 2А
18000 Ниш, Србија

ТЕЛЕФОН  +381 (65) 891-0030


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/upfknobuke/upfk-nis.org.rs/templates/dd_wedding_92/library/Designer/Content/SingleArticle.php on line 198

Autor Небојша
Pogodaka: 1468

„Аква Вива“  бренд  компаније  „Књаз Милош“, заједно са Министарством просвете, науке и технолошког развоја (МПНТР) и Српским савезом професора физичког васпитања и спорта (ССПФВС), иницирала је програм „Покренимо нашу децу“ којим се уводи додатна свакодневна физичка активност за ученике од 1. до 4. разреда у свих 1206 основних школа у Србији.

         Програм „Покренимо нашу децу“ започет је у децембру 2016. године интензивним планирањем акције и реализује се кроз неколико фаза.

         У првој фази представници ССПФВС обучиће учитеље свих школа у Србији како да анимирају и ангажују децу у забавним и корисним моделима превентивних вежби.

         Учитељи који су прошли обуку Савеза потом ће знања са обуке пренети свим осталим колегама у својим школама, након чега ће сви професори разредне наставе у Србији бити спремни да реализују програм „Покренимо нашу децу“.

         Од марта до јуна 2017. године пратиће се ефекти вежбања заједно са сарадницима и експертима, а потпуна примена почеће 1. септембра 2017. године, у циљу да програм „Покренимо нашу децу“ постане део свакодневног школског живота деце у Србији.

Извештај са реализоване обуке у Нишу погледајте на TV Zona sporta 27.02.2017(57.минут)   

Више о пројекту на http://pokrenimonasudecu.aquaviva.rs 

 

Kategorija: