КОНТАКТ

Страхињића бана 2А
18000 Ниш, Србија

ТЕЛЕФОН  +381 (65) 891-0030


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/upfknobuke/upfk-nis.org.rs/templates/dd_wedding_92/library/Designer/Content/SingleArticle.php on line 198

Autor Небојша
Pogodaka: 723

Спортске игре радника у просвети 2020, традиционална спортска манифестација која окупља запослене у просветним установама на територији Ниша и околине, одржаће се 27, 28 и 29.03.2020. у ОШ "Свети Сава".

    Позивамо све заинтересоване установе да се пријаве и учествују у спортско - рекреативним такмичењима у 8 дисциплина по сопственом избору, најкасније до 24.03.2020. године.

Састанак Организационог одбора са представницима екипа биће одржан у уторак  24. 03. 2020. у 19.30 у ОШ „Свети Сава“

Свечана вечера ће се одржати у Ресторану „Принц“ у суботу 04. априла 2020. од 20.00 часова.

                      Пријава      Списак учесника      Правила игара      

      ПРОПОЗИЦИЈЕ погледајте под опширније...

 

ПРОПОЗИЦИЈЕ СПОРТСКИХ ИГАРА РАДНИКА У ПРОСВЕТИ 2019

УЧЕСТВОВАЊЕ НА ИГРАМА

1. Право учешћа на СПОРТСКИМ ИГРАМА РАДНИКА У ПРОСВЕТИ имају сви запослени у :

- предшколском образовању и васпитању – предшколским установама;

- основном образовању и васпитању – основна школа, основна школа за образовање одраслих, основна музичка, балетска школа, основна школа за образовање ученика са сметњама у развоју;

- средњем образовању и васпитању – гимназија, стручна школа, мешовита школа, уметничка школа, средња школа за образовање одраслих, средња школа за ученике са сметњама у развоју;

- високошколским установама – Факултет спорта и физичког васпитања Ниш;

- установама за физичку културу – СЦ „ Чаир “ – Ниш

који су дана 06.03.2020. године били на платном списку школа (установа)

у радном односу на одређено или неодређено време.

2. Право учествовања на ИГРАМА РАДНИКА У ПРОСВЕТИ имају школе (установе) које уплате котизацију за игре и то по спортовима:

- одбојка –                        2.000,00 дин.

- кошарка –                       2.000,00 дин.

- стони тенис –                 1.000,00 дин.

- шах –                              1.000,00 дин  

- пикадо –                         1.000,00 дин.

- скок у даљ из места –      700,00 дин.

- шутирање на кош –          700,00 дин.

- куглање –                          700,00 дин.                                               укупно 9.100 дин

3. Уколико се школа (установа) пријави за све спортове, остварује попуст од 1.100 динара, и висина њене котизације је 8.000,00 дин., у супротном уплатити котизацију по одређеним новчаним износима за сваки спорт.

4. Уплату извршити на жиро рачун УДРУЖЕЊА ПЕДАГОГА ФИЗИЧКЕ КУЛТУРЕ – НИШ

325-9500800003299-46

5. Задњи рок за уплату котизације је 24. 03. 2020.године.

6. Уколико школа (установа) не уплати котизацију до 24. 03. 2020.год. неће бити уврштена у такмичење.

                

7. Састанак Организационог одбора СПОРТСКИХ ИГАРА РАДНИКА У ПРОСВЕТИ са представницима учесника одржаће се у  уторак  24.03. 2020. год. у 19:30 часова у ОШ „Свети Сава“ са следећим дневним редом:

                       1. Пријављивање екипа и достављање спискова учесника

                       2. Извлачење парова такмичења, сатница

                       3. Разно

8. Школе (установе) су дужне да до 24. 03. 2020. год. године пошаљу ПРИЈАВНИ ЛИСТ са заокруженим (подвученим) спортовима у којима желе да учествују, на e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., а исти, попуњен, печатиран и потписан од стране директора донесу 24. 03. 2020. год. на заједнички састанак Организационог одбора са представницима учесника, и предају представнику организатора (формулар имате на сајту Удружења педагога физичке културе – Ниш - www.upfk-nis.org.rs).

9. Све школе (установе) морају доставити печатиран и потписан од стране директора СПИСАК УЧЕСНИКА по спортовима 24. 03. 2020. год. године на заједничком састанку Организационог одбора са представницима учесника (формулар имате на сајту Удружења педагога физичке културе – Ниш - www.upfk-nis.org.rs)

10. Све школе (установе) су у обавези да на списку имају максималан број уписаних такмичара по спортовима.

11. Све школе (установе) су у обавези да њихови такмичари имају извршен спортски лекарски преглед не старији од 6 месеци.

12. У случају да запошљени ради у две или више школа (установа) има право учествовања само за једну школу (установу) у свим спортовима.

13. У случају да такмичар који је на списку школе (установе) из оправданих разлога није дошао на такмичење, може га заменити други радник исте школе уз претходно обавештавање председника такмичарске комисије за дати спорт.

14. Један запошљени може учествовати у највише 4 игре у оквиру једне школе (установе).

15. Дозвољено је удруживање две „мале“ школе (ОШ „Ђура Јакшић" Јелашница, ОШ „Душан Тасковић Срећко" Сићево, ОШ „Бранко Радичевић" Габровац, ОШ „Карађорђе" Горњи Матејевац, ОШ „Стеван Синђелић" Каменица, ОШ „Јован Јовановић Змај" Малча, ОШ „Лела Поповић" Миљковац, ОШ „Бранислав Нушић" Доња Трнава, ОШ „Војислав Илић Млађи" Хум, ОШ „Први мај" Трупале, ОШ „Јован Аранђеловић“ Црвена Река, ОШ „Милан Ракић“ Медошевац) и њихово учествовање као једне екипе.

16. Вођа екипе је одговоран за понашање екипе на такмичењу.

17. Сви такмичари су дужни да буду у спортској опреми (патике, мајице, дресови, гаћице, тренерице, хеланке....) иначе се не могу такмичити.

18. Сви такмичари су дужни да за време такмичења код себе имају здравствену књижицу, личну карту, фотокопију уговора о раду (радници по уговору) и да покажу докуменат на захтев председника такмичарске комисије. Председник такмичарске комисије има право да од вође екипе затражи и добије исплатни лист сваког учесника.

19. Организациони одбор ће донети одлуку о учеснику који ће добити награду за фер – плеј.

20. Школе које освоје једно од прва три места у било којој дисциплини су обавезне да имају представника који ће примити медаље и пехаре на проглашењу победника .

ПРИГОВОР ЕКИПЕ

1. Капитен екипе има право на писмени приговор после завршетка утакмице (одбојка, баскет, стони тенис, надвлачењe конопа) такмичарској комисији, која је дужна да донесе одлуку до почетка следећег меча и председник те комисије је у писаном облику преда капитену екипе. Екипа нема право жалбе на одлуку такмичарске комисије и њена одлука је коначна.

2. Капитен екипе има право на писмени приговор после завршетка скакања, бацања, шутирања (скок у даљ, пикадо, куглање, шутирање на кош) у сваком кругу такмичења за тај круг такмичења такмичарској комисији, која је дужна да донесе одлуку до почетка следећег круга такмичења и председник те комисије је у писаном облику преда капитену екипе. Екипа нема право жалбе на одлуку такмичарске комисије и њена одлука је коначна.

3. Капитен екипе има право на писмени приговор после завршетка сваког кола такмичења (шах) за то коло такмичења такмичарској комисији, која је дужна да донесе одлуку до почетка следећег кола и председник те комисије је у писаном облику преда капитену екипе. Екипа нема право жалбе на одлуку такмичарске комисије и њена одлука је коначна.

САНКЦИЈЕ

1. Екипа која се не појави на првој утакмици (одбојка, баскет, стони тенис, куглање), на првом скакању, бацању, шутирању на кош или и првом колу такмичења (шах), не бодује се.

2. У случају неспортског и недоличног понашања, вређања противника и судија, изазивања ексцеса, туче и другог непримереног понашања, такмичарска комисија може донети одлуку да се екипа у том спорту искључи из даљег такмичења, одузму јој се бодови стечени током тог такмичења, а свим такмичарима тог спорта забрани учествовање у осталим спортовима на Играма радника у просвети. Председник такмичарске комисије одлуку у писаном облику предаје вођи екипе. Екипа нема право жалбе на одлуку такмичарске комисије и њена одлука је коначна.

Kategorija: