Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/upfknobuke/upfk-nis.org.rs/templates/dd_wedding_92/library/Designer/Content/SingleArticle.php on line 198
Autor НС
Kategorija:

fiz

Спортске игре радника у просвети 2024, традиционална спортска манифестација која окупља запослене у просветним установама на територији Ниша и околине, одржаће се 05. 04. – 07. априла 2024. у СТШ „12. фебруар“ у Нишу.

Позивамо све заинтересоване установе да се пријаве и учествују у спортско - рекреативним такмичењима у 8 дисциплина по сопственом избору, најкасније до 01. априла 2024. године.

 Пријавни лист             Списак учесника             Правила игара  

Пријавни лист, са заокруженим (подвученим, болдираним) спортовима у којима желе да учествују, на e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. , а исти, попуњен, печатиран и потписан од стране директора донесу на заједнички састанак  Организационог одбора ИГАРА РАДНИКА У ПРОСВЕТИ са представницима учесника, који ће се одржати у уторак 02. 04. 2024. год. у 19:30 часова у ОШ „ Вук Караџић – Ниш са следећим Дневним редом:

 1. Пријављивање екипа и достављање спискова учесника
 2. Извлачење парова такмичења, сатница
 3. Разно

 ТЕРМИНИ ЗА УВЕЖБАВАЊЕ КУГЛАЊА

ПОНЕДЕЉКОМ И СРЕДОМ     12.00-14.00 часова у куглани СЦ "Чаир" (на базену - улаз за фитнес).
ОБАВЕЗНО је ношење посебних чистих патика и спортске опреме за све који користе куглану.

 

БАЛ ПРОСВЕТНИХ РАДНИКА  (поводом завршетка Спортских игара радника у просвети)

биће одржан у Великој сали РЕСТОРАНА „ ПРИНЦ “ у Суботу, 13. 04. 2024.

ЦЕНА је 3.700,00 динара ( уз могућност плаћања у више рата )

Особа, испред Удружења педагога физичке културе, задужена за организацију Бала:

Драган Раденковић – 065 29 29 101

Прочитајте више о Пропозицијам под опширније...

 ПРОПОЗИЦИЈЕ СПОРТСКИХ ИГАРА РАДНИКА У ПРОСВЕТИ 

УЧЕСТВОВАЊЕ НА ИГРАМА

 1. Право учешћа на ИГРАМА РАДНИКА У ПРОСВЕТИ имају сви запошљени (на неодређено време, на одређено време) у :

- предшколском образовању и васпитању – предшколским установама;

- основном образовању и васпитању – основна школа, основна школа за образовање одраслих, основна музичка, балетска школа, основна школа за образовање ученика са сметњама у развоју;

- средњем образовању и васпитању – гимназија, стручна школа, мешовита школа, уметничка школа, средња школа за образовање одраслих, средња школа за ученике са сметњама у развоју;

- високошколским установама – Факултет спорта и физичког васпитања Ниш;

- установама за физичку културу – СЦ „ Чаир “ – Ниш

- пензионисани радници у просвети

који су дана 21. 03. 2024. године били на платном списку школа (установа)

 1. Право учествовања на ИГРАМА РАДНИКА У ПРОСВЕТИ имају школе (установе) које уплате котизацију за игре и то по спортовима:

- одбојка –                         2.700,00 дин.

- баскет –                            2.700,00 дин.

- стони тенис –                  1.700,00 дин.

- шах –                                 1.700,00 дин  

- скок у даљ из места –       800,00 дин.

- пикадо –                              1.700,00 дин.

- шутирање на кош –            1.000,00 дин.

- куглање –                            1.700,00 дин.

 1. Уколико се школа (установа) пријави за све спортове висина њене котизације је 11.500,дин., у супротном, уплатити котизацију по одређеним новчаним износима за сваки спорт.
 1. Уплату извршити на жиро рачун УПФК – а Ниш: 325 9500800003299 - 46

      5. Задњи рок за уплату котизације је 01. 04. 2024. године

 1. Уколико школа (установа) не уплати котизацију до 01. 04. 2024. неће бити уврштена у такмичење

      7. Састанак Организационог одбора ИГАРА РАДНИКА У ПРОСВЕТИ са представницима учесника одржаће се у уторак 02. 04. 2024. год. у 19:30 часова у ОШ „ Вук Караџић у Нишу са следећим Дневним редом:

 1. Пријављивање екипа и достављање спискова учесника
 2. Извлачење парова такмичења, сатница
 3. Разно 
 1. Школе (установе) су дужне да до 01. 04. 2024. године пошаљу Пријавни лист, са заокруженим (подвученим, болдираним) спортовима у којима желе да учествују, на e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. , а исти, попуњен, печатиран и потписан од стране директора донесу 02. 04. 2024. године на заједнички састанак Организационог одбора са представницима учесника, и предају представнику организатора (формулар имате на сајту Удружења педагога физичке културе – Ниш - www.upfk-nis.org.rs 
 1. Све школе (установе) морају доставити печатиране и потписане од стране директора Спискове својих учесника по спортовима 02. 04. 2024. године на заједничком састанку Организационог одбора са представницима учесника (формулар имате на сајту Удружења педагога физичке културе – Ниш - www.upfk-nis.org.rs)
 1. Све школе (установе) су у обавези да на списку имају максималан број уписаних такмичара по спортовима у којима учествују и име и презиме и број телефона вође екипе и особе задужене за организацију одласка на свечану вечеру.
 1. СВЕ ШКОЛЕ ( УСТАНОВЕ ) СУ У ОБАВЕЗИ ДА СВИ ЊИХОВИ ТАКМИЧАРИ ИМАЈУ ИЗВРШЕН СПОРТСКИ ЛЕКАРСКИ ПРЕГЛЕД НЕ СТАРИЈИ ОД 6 МЕСЕЦИ
 1. У случају да запошљени ради у две или више школа (установа) има право учествовања само за једну школу (установу) у свим спортовима.
 1. У случају да такмичар који је на списку школе (установе) из оправданих разлога није дошао на такмичење, може га заменити други радник исте школе уз претходно обавештавање председника такмичарске комисије за дати спорт.
 1. Један запошљени може учествовати у највише 4 игре у оквиру једне школе (установе).
 1. Дозвољено је удруживање две „мале“ школе (ОШ „Ђура Јакшић" Јелашница, ОШ „Душан Тасковић Срећко" Сићево, ОШ „Бранко Радичевић" Габровац, ОШ „Карађорђе" Горњи Матејевац, ОШ „Стеван Синђелић" Каменица, ОШ „Јован Јовановић Змај" Малча, ОШ „Лела Поповић" Миљковац, ОШ „Бранислав Нушић" Доња Трнава, ОШ „Војислав Илић Млађи" Хум, ОШ „Први мај" Трупале, ОШ „Јован Аранђеловић“ Црвена Река, ОШ „Милан Ракић“ Медошевац) и њихово учествовање као једне екипе.
 1. Вођа екипе је одговоран за понашање екипе на такмичењу.
 1. Сви такмичари су дужни да на такмичењу буду у спортској опреми (патике, мајице, дресови, гаћице, тренерице, хеланке) иначе се НЕ МОГУ такмичити ( осим у шаху ).
 1. Сви такмичари су дужни да за време такмичења код себе имају личну карту (или неки други званични документ са сликом) и да га покажу на захтев председника такмичарске комисије. Председник такмичарске комисије има право да од вође екипе затражи и добије исплатни лист сваког учесника.
 1. Организациони одбор ће донети одлуку о учеснику који ће добити награду за фер – плеј.

ПРИГОВОР ЕКИПЕ

 1. Капитен екипе има право на писмени приговор после завршетка утакмице (одбојка, баскет, стони тенис) такмичарској комисији, која је дужна да донесе одлуку до почетка следећег меча тих екипа и председник те комисије је у писаном облику преда капитену екипе. Екипа нема право жалбе на одлуку такмичарске комисије и њена одлука је коначна.
 1. Капитен екипе има право на писмени приговор после завршетка скакања, бацања, шутирања (скок у даљ, пикадо, куглање, шутирање на кош) у сваком кругу такмичења за тај круг такмичења такмичарској комисији, која је дужна да донесе одлуку до почетка следећег круга такмичења и председник те комисије је у писаном облику преда капитену екипе. Екипа нема право жалбе на одлуку такмичарске комисије и њена одлука је коначна.
 1. Капитен екипе има право на писмени приговор после завршетка сваког кола такмичења (шах) за то коло такмичења такмичарској комисији, која је дужна да донесе одлуку до почетка следећег кола и председник те комисије је у писаном облику преда капитену екипе. Екипа нема право жалбе на одлуку такмичарске комисије и њена одлука је коначна.

САНКЦИЈЕ

 1. Екипа која се не појави на првој утакмици (одбојка, баскет, стони тенис, куглање), на првом скакању, бацању, шутирању на кош или у првом колу такмичења (шах), не бодује се.
 1. У случају неспортског и недоличног понашања, вређања противника и судија, изазивања ексцеса, туче и другог непримереног понашања, такмичарска комисија може донети одлуку да се екипа у том спорту искључи из даљег такмичења, одузму јој се бодови стечени током тог такмичења, а свим такмичарима тог спорта забрани учествовање у осталим спортовима на Играма радника у просвети. Председник такмичарске комисије одлуку у писаном облику предаје вођи екипе. Екипа нема право жалбе на одлуку такмичарске комисије и њена одлука је коначна.